tiistai 6. tammikuuta 2009

elohopea skandaali ja peilit lamppuina

Meillä on korkea halli, jossa on kohtalaisen matalat ikkunat ylärajassa. Huone on siis aika pimeä. Laitoimme peilit, 5 kpl, ylhäälle kaiteeseen ja ne heijastavat päivänvalon alas. Koko tila tuli avaramman tuntuiseksi ja valoisemmaksi. Kirppareilta saa peilejä tosiedullisesti myös. Idean sain arabialaisia taloja esittelevästä kirjasta, jossa ikkunattomia asuntoja valaistiin risteilevien peiliheijastusten avulla. Nämä korvaavat jonkin verran lamppuja, iltapäivällä ja aamulla.

Ottakaa ihmiset kantaa EU-hölmöilyyn! Ne aikovat säätää hehkulamput kieltävän lain, joka johtaa elohopeasaasteen päätymiseen luontoon. Loistelamppujen käyttäminen hehkulapmppujen sijaan on ekokatastroofi- ihmiset työntävät eri puolilla Eurooppaan kaatopaikoille loistelamppuja, joiden elohopea päätyy luontoon. Ottakaa yhteyttä EU edustajiinne ja valittakaa sähköpostilla.
Hehkulamput sähkölämmityksessä tuottavat saman määrän lämpöä kuin valoa, siis 60 w, joten ne eivät tuhlaa energiaa välttämättä. Mikä ihmeen lobbarijoukko on saanut aikaan tämän hölmöyden?

Ei kommentteja: