tiistai 22. tammikuuta 2013

Aurinkopaneeli- Polarsol

Vaihdettiin pakosta Ultimarketin surkea ilmasta-veteen laite, joka oli opettava tapahtuma. (Vihreän teknologian alalla on moraalittomia yrittäjiä ja tekijöitä, jotka suruttomasti tarjoavat ratkaisiuja, jotka pilaavat ilmastoa.)

 Nyt toimii Mitsubishi ilmasta veteen tehokkaasti yli 20 asteen pakkasellakin. Ei ole tarvinnut yhtään käyttää suoraa sähkölämmitystä.

Käytiin myös junalla Joensuussa katsomassa Polarsolin tehdasta ja  uutta aurinkopaneelia ja tilattiinkin pari. Se on mm. ruostumattomasta teräksestä. Uusia yrittäjiä tarvitaan tälle alalle. Toivotaan, että nuoret yrittäjät jaksavat jatkaa, vaikka polku on kivikkoinen. Jännittäviä materiaaleja heillä oli. Lasilaatta taipui kuin turkkilaisen mattomyyjän käsissä, niin joustava se oli. Kunhan lumi katolla vähenee, niin sitten ne paneelit pitää jotenkin keplotella katolle ja yhdistää putkiin. Kesällä sitten saadaan ehkä lämmintä käyttövettä. Pieniä riskejä on uskallettava ottaa, jos aikoo uutta kokeilla.

Toinenkin pariskunta oli tilannut pari paneelia Kirkkonummelle, niin saatiin samalla kuljetuksella rahtimaksukin halvemmaksi.

Meillä on ennestään vedetty putket tyhjiökeräimestä kellarin vesivaraajaan, joten aurinkokeräimet olivat luonnollinen valinta. Pieni tyhjiökeräin on ollut aivan alimitoitettu meidän tarpeisiin, joten tarvittiin lisää keräinpinta-alaa.  Mieheni oli kauan etsinyt sellaista ratkaisua kuin Polarsolin aurinkokeräin on. Onnea vaan uudelle yritykselle.